BVG werken na studie
Wat je ook moet weten

Hoe vind ik werk na mijn studie?

Werkgevers stellen steeds hogere eisen aan personeel, waardoor je jezelf steeds beter moet kunnen onderscheiden van andere werkzoekenden. Door het volgen van de tips in deze blog komt jouw droombaan steeds dichterbij!

Om de arbeidsmarkt na jouw studie goed te betreden geven we je een aantal tips. Tijdens jouw studie zijn er genoeg punten die je kan uitvoeren om jouw kans op een baan te vergroten.

Tips

Ervaring opdoen tijdens je studie
1. Een stage is een perfecte gelegenheid om ervaring op te doen in de arbeidsmarkt. Niet voor elke opleiding is een stage verplicht. Daarom raden wij jou om naast je studie ergens ervaring op te doen in het vakgebied waar jouw interesse ligt. Hierdoor leer je de markt kennen en doe je alvast ervaring op in de praktijk.
2. Het voordeel van een stage is natuurlijk ook de kans die je krijgt om te laten zien wat je in jouw mars hebt. Tijdens jouw stage krijgt een werkgever een goed beeld van jou als medewerker. Laat zien dat je een toegevoegde waarde bent voor het bedrijf. Hierdoor vergroot je de kansen om aan de slag te kunnen na je studie bij dit bedrijf. Voor veel studenten is dit de ideale start van een carrière.
3. Naast het opdoen van ervaring tijdens een stage, bouw je ook een netwerk op. Je netwerk is ideaal bij het vinden van een baan. LinkedIn is hiervoor een goede tool.
4. Ook is het goed om een bijbaan te nemen tijdens je studie die relevant is aan je opleiding. Veel werkgevers vinden een relevante bijbaan zeer belangrijk, omdat je hierdoor laat zien dat je ervaring hebt opgedaan tijdens je studie.

Zoeken naar vacatures
5. Meld je aan bij een vacaturesite of uitzendbureau. Hierdoor ontvang je elke week nieuwe vacatures, zodat je alvast een beeld krijgt van de banen die er zijn waarop je wilt solliciteren na je studie.

Vrijwilligerswerk
6. Vrijwilligerswerk wordt ook zeer gewaardeerd op je CV. Tijdens je studie zijn hier zeer veel mogelijkheden voor. Ga bijvoorbeeld aan de slag als trainer bij een sportvereniging. Hierdoor laat je zien dat je echt de wil hebt om ergens voor te gaan. Daarnaast laat je zien dat jij jezelf hebt ontwikkeld op het gebied van leidinggeven.

Kortom, het is belangrijk als student om ervaring op te doen tijdens je studie. Door deze ervaringen zorg je ervoor dat je uniek bent en een toegevoegde waarde kunt leveren aan jouw toekomstige werkgever. Neem de tips mee tijdens je studie, zodat de kans op jouw droombaan na je studie wordt vergroot.

Lees ook: Hoe vind ik een baan?

Zoek vacatures

Terug naar overzicht