Tips en Tricks afbeelding - Interview werkzoekende BEV
Motivatie werk

"Mijn kwaliteiten link ik in een motivatiebrief aan de job"

Zoek je meer uitdaging in je huidige job? Wil je je ambitie realiteit maken? Wil jij ook meer verantwoordelijkheid in je functie? Het aansturen van mensen vind je leuk? 

Stella heeft ervaring in de HR en operations en zoekt meer verantwoordelijkheid in haar job. Stella vertelt over hoe zij te werk gaat:

Waarom ben je op zoek naar een baan?
Ik ben werkzaam in de HR en operations en zoek eenzelfde soort job. Wel wil ik graag meer verantwoordelijkheid. Het aansturen van mensen is echt een zwaardere taak, maar dat vind ik juist leuk. 

Hoe ga jij te werk?
Mijn CV staat op Linkedin. Daar kunnen bedrijven mijn gegevens en carrière bekijken. 

Wanneer ze vragen om een motivatiebrief, dan probeer ik mij te verplaatsen in de functie en in de branche waarin ze zich bevinden. Ik vraag mezelf af: ‘Wat zijn mijn kwaliteiten?’ en ‘Wat kan ik goed?’ Die antwoorden vertellen meer over mezelf en dat link ik in de motivatiebrief aan de functie en de organisatie. 

Meer lezen over hoe je een motivatiebrief schrijft?

Heb je nog tips voor andere werkzoekenden?
Het is altijd lastig als je in een nieuwe functie gaat beginnen. Je moet je als het ware opnieuw bewijzen. Het helpt om met iemand te praten. Bijvoorbeeld een coach. Dit kost geld, maar je investeert positief in jezelf en in je carrière. Praten met vrienden of familie kan ook. Zij kunnen je aangeven waar je goed in bent; dat helpt bij het opstellen van een goede motivatiebrief en het voeren van het sollicitatiegesprek. 

Lees hier meer over de vraag in het sollicitatiegesprek ‘Waarom wil je leiding geven?’

We wensen Stella veel succes met haar carrièremove!  

Heb jij nog tips voor haar? Laat het ons weten via info@BelgieVacatureGroep.be 
 

Zoek vacatures

Terug naar overzicht