Goede voornemens 2018
Motivatie werk

Ben jij ook in 2018 gelukkig in jouw werk?

2018! Een nieuw jaar en daar horen (hoe cliché ook) goede voornemens bij, maar heb jij jezelf al afgevraagd of je wel op je plek zit binnen de organisatie waarvoor je werkt? De volgende vragen kun jij jezelf stellen om hierachter te komen:

1. Ben ik nog gelukkig met mijn werk?
2. Zijn er nog kansen om te groeien?
3. Is mijn werk en privé in balans?
4. Passen mijn werkgever en ik nog bij elkaar?

Zo, ja dan is dat natuurlijk super om te horen! Toch: soms even stilstaan kan een hele vooruitgang zijn. Blijf continu in jezelf investeren. Hierdoor groei je als persoon én laat je zien aan je werkgever dat je bereid bent mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen. Zo blijft het leven interessant

Tips om te blijven investeren in jouw carrière:

Vergroot je kennis binnen jouw vakgebied. Het is altijd goed om extra trainingen of een cursus te volgen naast jouw werkzaamheden. Hierdoor blijft je kennis up-to-date krijg je nieuwe inzichten die je kunt toepassen in je werk.
Lees artikelen of volg webinars die invloed hebben op jouw vakgebied. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Jij wilt natuurlijk de expert zijn in jouw vakgebied.
Houd je LinkedIn profiel up-to-date. Ongeacht of je nu een baan hebt of niet. Er bestaat altijd de kans dat een werkgever jou via LinkedIn benadert voor een nieuwe baan. Misschien is dit dan juist wel DE baan waar jij altijd al naar op zoek bent geweest!
Netwerken, het vergroten van je netwerk heeft zowel een positief effect op het moment dat je op zoek bent naar een baan als dat je middenin een baan bent. Tijdens jouw functioneren kan een goed netwerk ook zeker van pas komen, doordat je onder de aandacht blijft van jouw connecties.
Maak een to-do list. De effectiviteit van een to-do list wordt nog vaak onderschat. Door het maken van een to-do list zorg je voor rust tijdens je werk: je hebt op je vizier wat je wilt bereiken, op welke manier en binnen welk termijn. Door de juiste prioriteiten te bepalen, creëer je voor jezelf een fijnere werksfeer.

Ben jij nog gelukkig met jouw werk?

• Ga voor jezelf na of je gelukkig bent met jouw baan en je werkgever. Lees hiervoor ook de blog ‘Ben je nog blij met je werkplek
• Wil je meer weten over een werkgever, raadpleeg dan vooral eens hun website en bekijk filmpjes over jouw potentiele werkgever via hun website, de bedrijfspagina op Belgievacature of YouTube. Hierdoor krijg je een goed beeld van de organisatie.

Ben je op zoek naar een nieuwe baan en weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan ook de whitepaper ‘Werk zoeken, waar begin je’

Kunnen wij je helpen met je vragen?
Wij helpen je graag! Al 14 jaar helpen wij werkzoekenden aan de juiste vacatures. Als familiebedrijf is ons doel continuïteit op de langere termijn. Neem gerust contact met ons op:

Bel 0411 689 538

Of stuur ons een bericht:

Wij kijken er naar uit je snel te spreken!

 

 

Zoek vacatures

Terug naar overzicht